Sila Klik Di Sini Untuk Tebus Hadiah Anda!

Rakyat Jelata

Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah beerti akulah yang terbaik dlm kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh di antara kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diriku sendiri. Jika seseorang itu hanya dapat berdakwah apabila dia sempurna, pasti tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan..

Wednesday, October 5, 2011

Punggung Janda Muda Basah Juga Akhirnya-18sxLinda, seorang janda yang muda, jelita dan seksi tinggal seorang diri di sebuah banglo dua tingkat di Kota Tinggi. Ramai lelaki tidak kira tua atau muda menggilainya tapi Linda tidak pernah melayan. Siapakah agaknya lelaki yang berjaya memikatnya? 

Sungguh bertuah lelaki itu kerana harta-harta Linda bernilai berjuta, hasil peninggalan suaminya seorang ahli perniagaan yang berjaya. Kini sudah masuk tahun ke-3 Linda tidak bersuami. Sudah lama dia bersabar. Dalam hatinya yang sepi itu, sebenarnya beliau tidak menafikan dirinya memang kehausan teman. Apatah lagi dirinya kini kian bergetah kembali, yang longgar pun sudah rapat, yang cantik pun pun makin bertambah cantik lagi. Ini juga adalah hasil daripada minatnya yang mendalam terhadap barangan kosmetik dan barangan penjagaan diri. 

Dalam sikapnya yang tidak mengendahkan lelaki namun pada malam ini beliau amat berharap mana-mana lelaki akan datang kepadanya. Sesiapa sahaja yang datang malam ini beliau akan sudi menghulurkan tangan. Tambahan lagi, Linda tinggal berseorangan dalam kegelapan. Bekalan elektrik petang tadi sudah terputus. Linda amat kehausan sekali.Perasaan Linda semakin resah. Sabar Linda menunggu, sejam dirasakan bagaikan sehari. Keresahan dan degupan jantungnya makin memuncak. 

Tuk!!!Tukkk! Tiba-tiba tingkap rumahnya diketuk orang. "Ohhhh! syukurlah!!!" kata Linda di dalam hatinya.Linda terus berlari membuka tingkap rumahnya yang diketuk itu. 

Apabila tingkap dibuka, muncul seorang lelaki umur dalam lingkungan 30an berambut Mawi melemparkan senyuman manis kepada Linda. Linda pun membalas senyuman itu. Senyuman mereka berdua jelas kelihatan di dalam samar-samar cahaya torch light milik lelaki itu. Lantas, lelaki itu menghulurkan tangan kanannya lalu disambut oleh Linda. 

Inilah saat pertama kalinya Linda memegang tangan lelaki semenjak arwah suaminya meninggal dunia. Peluh Linda keluar mencurah disertai degupan jantungnya kian deras berdenyut."Adik duduklah di sini",kata lelaki itu. Linda pun duduk perlahan-lahan Dan bagaikan terpukau mengikut sahaja apa arahan lelaki itu dan tiba-tiba Linda terasa punggungnya menjadi dingin. Dingin Dan sejuk akibat air telah mula ,membasahi punggungnya yang gebu itu. 

Menyedari Ada sesuatu yang tidak kena, cepat-cepat lelaki itu berkata "Ohhh!!Maaflah dik, tempat duduk dalam sampan ini kesemuanya basah kerana tempias dek air banjir in, tapi apapun adik telah Selamat!". Jawab Linda "Yalah!!Kalaulah abang tidak datang tadi, entah macam manalah nasib saya, air banjir in nampaknya semakin naik, kalaulah ia mencecah bumbung tak tahulah apa akan terjadi. Tapi nasib baiklah air naik setakat tingkat atas rumah saya ini sahaja.,jadi dapatlah saya menunggu di sini".

Lelaki tadi terus menghidupkan semula engin sampannya lalu terus ke pusat Pemindahan mangsa-mangsa banjir di sebuah sekolah kebangsaan..*kisah banjir bkn ksah blue ok hahaha

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...